2019-01-29 08:46Nyheter

Här är finalisterna till vårt pris i samband med Stora PR-priset

Nu har vi tagit fram finalisterna till vårt egna pris, årets smartaste digitala närvaro, i samband med Stora PR-priset.

Som stolt sponsor till Stora PR-priset har vi fått möjligheten att själva få dela ut ett pris. Vi har valt att kalla vårt pris för “Årets smartaste digitala närvaro” och går till det bidrag som nyttjat de digitala kanalerna på ett innovativt och kreativt sätt – lite utöver det vanliga. Vi bedömer bland annat att bidragets kreativitet i utförandet, originalitet och engagemang.

Finalisterna till årets smartaste digitala närvaro är:

  • Coop Sverige: Old Milk
  • Södra tornet kommunikation: ”Rekryteringskampanj” ­­– Diskrimineringsombudsmannen
  • Prat PR: ”The Taste of Summer” – Mutti
  • Prat PR: Årets Smak – Arla Food Service
  • Welcome: Cirkus Bisarr – Liseberg

Vinnaren kommer att tillkännages på Stora PR-prisets galakväll den 7 februari i Stockholm.


Stora PR-priset

Missa inte heller att finalisterna till Stora PR-priset 2019 också är utsedda. En förjury och ”framtidsjury” har sagt sitt och utsett tio finalister till Stora PR-priset 2019. Vinnarna tillkännages och hyllas på Stora PR-prisets galakväll den 7 februari.

- Det är en härlig bredd på årets finalbidrag vilka representerar allt från doft av gammal mjölk och bannlyst skräckfilm till DO-anmälan av Diskrimineringsombudsmannen, säger Mats Georgson, juryns ordförande och doktor i marknadskommunikation.

Stora PR-priset arrangeras av branschföreningen Svenska PR-företagen. Tävlingen är öppen för byråer, företag och organisationer. Inlämning av bidrag har pågått under hösten fram till den 23 december 2018. En förjury, bestående av branschkollegor från landets olika PR-byråer, liksom en studentjury med framtidens kommunikatörer, har bedömt samtliga inkomna bidrag och sållat fram tio finalister. Enligt Mats Georgson är även bedömningen i sig tänkvärd.

- Redan nu ser jag intressant nog att studenterna sätter genomgående lite generösare poäng på bidragen över lag. Mest tydligt är det i bedömningen av bidragens ”syfte och mål” respektive ”bakgrundsbeskrivning”, förklarar han.

De tio finalisterna kommer nu att bedömas av en namnkunnig finaljury, där ett av de viktigaste kriterierna i bedömningen är om och hur PR-bidragen har givit betydande och hållbara resultat för uppdragsgivaren.

För mer info om finalisterna till Stora PR-priset, läs mer på https://svenskaprforetagen.se/stora-pr-priset/finalister-2019/


Om Stora PR-priset:

Stora PR-priset instiftades 2010 av branschföreningen Svenska PR-företagen. Med Stora PR-priset bedömer och belönar vi PR-insatser som har en välgrundad strategi och har givit bra resultat. Priset är ett sätt att visa vad professionellt PR-arbete kan åstadkomma och samtidigt göra PR-konsulters arbete mer tydligt och lättförståeligt genom goda exempel.

Om Svenska PR-företagen:

Svenska PR-företagen är en branschförening med målsättning att förse företag som erbjuder PR-tjänster ett forum som underlättar nätverksbyggande, utbyte av erfarenheter och ny och viktig expertis. Föreningen arbetar för en öppen debatt om PR, dess arbetsmetoder och grundläggande etiska normer, och tror att en djupare allmän förståelse för PR bidrar till att stärka branschens legitimitet. Både i Sverige och utomlands betraktas medlemskap i föreningen som ett tecken på hög kvalitet. Alla som engagerar sig i föreningen jobbar ideellt.

www.svenskaprforetagen.se

 Om Notified

Notified är en av marknadens mest uppskattade digital plattform för att lyssna, mäta och analysera allt om dig, ditt varumärke och din marknad i media så att du kan publicera och distribuera rätt budskap till de som är mest relevanta för dig. Företaget NSO Group AB som äger Notified grundades 2009. Idag är vi ca 30 anställda på våra kontor i Stockholm och Malmö.