2019-01-16 13:43Bloggpost

#notifacts - trendspaning om digital kommunikation

Det var fullsatt på Media Evolution City när Notified bjöd in till trendspaning om digital kommunikation tillsammans med Magnus Äng, Alexandra Bylund och Karsten Deppert. 

Fullsatt på Media Evolution City och Notifieds trendspaning

Fullsatt på Media Evolution City och Notifieds trendspaning

Tisdagen den 15:e januari bjöd Notified in till frukostföreläsning i lite annorlunda tappning på Media Evolution City i Malmö. Ca 150 st valde att tacka ja till en trendspaning där vår marknadschef, Leif Kajrup, ställde frågor till en superpanel bestående av Magnus Äng, Alexandra Bylund och Karsten Deppert. 

Efter att ha bjudit på frukost, bjöds det på spaningar, idéer och reflektioner om vad som kommer att hända inom digital kommunikation framöver. Vi diskuterade en hel del, bland annat hur vårt beteende kommer att förändras, delvis pga möjligheten för skolor att införa mobilförbud, där vi ser en risk att förbud på grund av okunskap är den väg som väljs istället för att utnyttja, eller lära av den nya generationen och de verktyg som de använder. 

Vi pratade givetvis även om AI och bot'ar, något som i och för sig redan funnits ett tag, men som vi inte alltid tänker på. I samband med det kom vi då självklart in på röststyrning, en av de i särklass hetaste trendera just nu. Kommer vi att prata mer med våra enheter? I dag har vi sett att det används i stor omfattning, framförallt i Asien och även i USA, men kommer det att komma till oss i sverige också? Kanske inte för att söka, då gränssnittet fortfarande är ungt och inte färdigutvecklat, men för att underlätta i vardagssituationer där vi är mobila, eller där vi behöver våra händer för att göra annat. Och nej, det kommer inte att vara pinsamt att prata med maskiner…

Detta är några av de frågor vi diskuterade, och om du missade tillfället helt så finns det räddning. Vi filmade hela eventet som visades live på vår Facebooksida, och om du vill se det i efterhand så finns det nu på vår YouTube kanal. 

Så om vi ska summera vår panel, så kommer vi 2019 att prata med maskiner, titta mer på video i stående format, framför allt i mobilen, handla mer på nätet, ställa högre krav på autenciteten och trovärdighet hos de vi väljer att följa i sociala medier och vi kommer att se högre kvalitet på influencers.

Och om du vill veta hur Notified kan hjälpa er lyssna, bevaka, mäta och agera på dessa trender så hör gärna av er till oss så berättar vi mer

Och glöm inte hålla utkik efter nästa frukostseminare som kommer att hållas i februari i Stockholm och i mars i Malmö. Om Notified

Notified är en av marknadens mest uppskattade digital plattform för att lyssna, mäta och analysera allt om dig, ditt varumärke och din marknad i media så att du kan publicera och distribuera rätt budskap till de som är mest relevanta för dig. Företaget NSO Group AB som äger Notified grundades 2009. Idag är vi ca 30 anställda på våra kontor i Stockholm och Malmö.

Kontaktpersoner

Marcus Norrving
CEO & Co-founder
Marcus Norrving
Marcus är VD och medgrundare.