2017-03-01 10:00Bloggpost

Mediebevakning och mätning

Som mediebevakningsföretag är vi så klart medvetna om hur viktig en mediebevakningstjänst är för den digitala marknadsföringen. Det fina med en mediebevakningstjänst är att den kan hjälpa till på så många olika sätt - att hålla koll på dialogen kring de egna produkterna, att förstå vad dina konkurrenter gör och vilket resultat det genererar, att mäta och utvärdera de insatser ni själva gör, att hitta intressant innehåll att distribuera vidare i era kanaler. Och mycket, mycket mer! Nedan tipsar vi om tre verktyg för mediebevakning: vår favorit och två lösningar för er som kanske känner att ni inte är riktigt mogna att ta er an en professionell lösning!Notified

Description

Vår egenutvecklade mediebevakningstjänst använder vi även själva dagligen i vårt arbete. Flödet som samlar alla relevanta omvärldsnyheter från samtliga kanaler ligger nästan alltid uppe som en flik i webbläsaren. Och genom våra uppsatta dashboards får vi snabbt realtidskoll på hur vi presterar och vad vi kan optimera. När vi får positiva omnämnanden återpublicerar vi det till vår hemsida så att fler kan ta del av engagemanget.

www.notified.com

Google Alerts

För mediebevakning som inte kostar någonting är fortfarande Google Alerts en av de bättre tjänsterna. Sedan Google slutade att vidareutveckla produkten har dock träffsäkerheten blivit lite sämre. Bland fördelarna finns dock att det är väldigt enkelt att sätta upp och komma igång och att det är möjligt att bevaka nyheter från hela världen.

www.google.se/alerts

Twingly

Svenska Twingly är ett viktigt nav i bloggsfären. Som en av sina tjänster erbjuder man gratis bloggsökning i hela deras omfattande arkiv. Smidigt att använda för research, och för löpande bevakning kan ni sätta upp e-post larm eller exportera resultet som RSS-flöden.

www.twingly.seDetta är en sista bloggposten i serien om "Digitala verktyg för moderna kommunikatörer" som i sin helhet går att ladda ner som e-bok här. 

Vi vill alltid effektivisera vårt arbete och hitta nya spännande verktyg. Så jobbar du med något som vi inte har tagit upp får du mer än gärna tips oss!Om Notified

På Notified förser vi tusentals företag världen över med våra verktyg för att de enklare och snabbare, genom rätt information, ska kunna fatta välgrundade beslut och kommunicera rätt. Företaget NSO Group AB som äger Notified grundades 2009. Idag är vi ca 30 anställda på våra kontor i Stockholm och Malmö.

Kontaktpersoner

Marcus Norrving
CEO & Co-founder
Marcus Norrving
Marcus är VD och medgrundare.