2019-02-11 10:32Bloggpost

Det "perfekta" pressmeddelandet!

Torsdagen den 7:e februari bjöd vi in till en intressant paneldiskussion på vårt kontor i Stockholm. Vi bjöd på frukost och mingel till de tappra som trotsade lokaltrafikens problem, eller som klarat sig från influensa. De fick då chansen att lyssna på vår expertpanel svara på frågor om pressmeddelanden och vad man bör tänka på när man skriver dem, och mycket mer.

I panelen:

Leif Kajrup, Åsa Ragnarsson, Sandra Kastås och Fredrik Wass

Leif Kajrup, Åsa Ragnarsson, Sandra Kastås och Fredrik Wass

Fredrik Wass
Fredrik är omvärldsbevakaren på Sveriges Tidskrifter som 2014 utsågs till den mest inflytelserika pr-konsulten online i Cision PR Influencer Award och som utsetts till en av Sveriges Superkommunikatörer av tidningen Resumé 2015 och 2017. Sedan 2004 driver han Bisonblog.se, en blogg där han bevakar de senaste trenderna på nätet och i medievärlden.

Sandra Kastås
Sandra är grundare och vd på Orakel PR och är specialiserad inom strategisk marknads-PR och lobbying. Hon är även ordförande för Svenska PR-företagen samt kommunikationsansvarig för Mensa International.

Åsa Ragnarsson
Åsa är tidigare journalist, ägare och vd på Far from standard som är en PR-& idébyrå med fokus på innovativa lösningar.

Moderator under morgonen var vår egen marknadschef, Leif Kajrup, som har över 25 års erfarenhet från kommunikationsbranschen och som är en van moderator/facilitator efter att i nästan 10 år, en gång i månaden arrangerat lunchevent om sociala medier.

Vad kännetecknar bra pressmeddelanden?

Under morgonen diskuterade mycket kring både bra och dåliga saker att tänka på när man som företag arbetar med pressmeddelanden. T.ex att tajmingen är jätteviktig. Ibland kan tyvärr riktigt bra pressmeddelanden försvinna i mängden om någon annan händelse eller nyhet har större nyhetsvärde. Ett tips att försöka påverka är att ta tiden och följ upp dina pressutskick med att ringa upp och kontrollera att det kommit fram. Då har ni även en utomordentlig chans att skapa en relation med de journalister eller påverkare som är intressanta för just er.  

Men det absolut viktigaste är att ett pressmeddelande måste ha ett nyhetsvärde. Skicka inte ut pressmeddelanden bara för att ni måste eller för att ni har ett bestämt schema. Har det inget nyhetsvärde så kommer ingen att skriva om det. Och tänk på att nyhetsvärdet kan ha större proportioner än bara vara en nyhet om er, det kan vara att det har en effekt på marknaden, samhälle eller på något annat sätt påverkar mer än bara ert företag.

Börja lokalt

Ett annat enkelt, men effektivt tips är att börja lokalt. Oftast kan lokala nyheter få en större spridning och genomslag än att försöka nå ut till så många medier som möjligt, engagemanget är viktigare än räckvidden.


Detta var några av de frågor som diskuterades under morgonen, och mycket mer. Vill du ta del av hela paneldiskussionen så finns den att se i sin helhet på vår YouTubekanal. Glöm inte att då passa på att prenumerera på vår kanal så du inte missar när vi publicerar nästa frukostpanel.

Nästa frukostseminarie kommer att hållas i Malmö i mars, så håll utkik på www.notified.com/events så att du inte missar något.


Notified hjälper dig att lyckas

Du vet väl att med Notified så har du möjlighet att arbeta enkelt och effektivt med egna dynamiska pressrum för publicering av nyheter, artiklar, pressmeddelande och media samtidigt som du effektivt kan hitta och skapa en relation med de journalister och påverkare som är relevant för dig. Vill du veta mer om vår plattform, och hur det kan hjälpa dig i ditt arbete med pressmeddelanden och journalister, kontakta oss så berättar vi gärna mer.

 Om Notified

Notified är en av marknadens mest uppskattade digital plattform för att lyssna, mäta och analysera allt om dig, ditt varumärke och din marknad i media så att du kan publicera och distribuera rätt budskap till de som är mest relevanta för dig. Företaget NSO Group AB som äger Notified grundades 2009. Idag är vi ca 30 anställda på våra kontor i Stockholm och Malmö.